תנו לי לפתוח בשיתוף קטן ממני אליכם. מאז שאני זוכר את עצמי, החלום שלי היה לטייל בעולם. והיום? הפכתי את החלום הזה למציאות ואני לא יכול להיות מאושר יותר. ועדיין למרות הכל, זז לי משהו בלב כשאנשים שואלים אותי :” תגיד אוהד, לא חסר לך לפעמים להרגיש בבית עם כל הטיולים האלה?”
מי שמרבה לטייל יבין את התחושה הזאת, שעם כל החוויות, המסלולים המדהימים והנופים עוצרי הנשימה, עדיין משהו חסר. לפעמים מאוד קשה להרגיש תחושת חום של בית, כשאתה נודד ככה ממקום למקום.
עם הטיולים שלי, גיליתי שהבית היחיד שיש לי במסעות הוא האוהל שאיתי. האוהל יהפוך לבית שלכם בכל מקום, הבית שאתם סוחבים על הגב ושיהיה קורת הגג שלכם לתקופה הקרובה, במקום המרוחק בו אתם מטיילים.
זו הסיבה שיש כל כך הרבה משקל לבחירת האוהל לקראת הטיול שלכם, ואני כמובן לא משאיר אתכם באפלה. בא לי שכל אחד ואחת מכם יוכלו להרגיש בבית גם כשהם רחוקים, זה מה שדחף אותי ליצור עבורכם את המדריך האולטימטיבי לרכישת אוהלים לטיולים. יצא לי לראות בעיניים כל כך הרבה טעויות שאנשים עושים ברכישה הזאת, אז בואו נימנע מזה.
במדריך הזה תוכלו למצוא תשובות לכל השאלות ולקבל את ההמלצות הטובות ביותר מפי מטייל מנוסה- אז מה הם סוגי האוהלים המומלצים? מה כדאי לדעת? ומה אסור בשום פנים ואופן לפספס בקנייה? הכל ממש כאן ממני אליכם.
בחירת האוהל המושלם: על מה נדבר במדריך?
כשהגעתי ליצור את המדריך, המטרה העיקרית שלי הייתה לתת לכל מי שיקרא אותו את כל המידע שהוא יצטרך לקראת הקנייה, כדי שיוכל לעבור אותה בלי טעויות ולבחור את האוהל המושלם בהתאם לצרכים שלו. מאוד השתדלתי לכסות את כל הנושאים החשובים ולבחון את סוגי האוהלים המנצחים שלי לפי פרמטרים כמו סוג הטיול, מספר האנשים להם מיועד האוהל, אורך הטיול, תנאי מזג אוויר, נוחות, מחיר ועוד. תוכלו למצוא פה גם טיפים, נקודות ומידע חשוב לכל מה שקשור בתהליך הקנייה ולאיך לעשות אותו נכון. אז בלי להכביר עוד במילים, בואו ניגש לעניין.
אוהלים אלוהיים: ששת האוהלים המנצחים שלי
אוהל הקמפינג הטוב ביותר
The North Face Wawona 6P
שטח רצפה – 245X300
גובה – 193 ס”מ
משקל – 9.5 ק”ג
כמות אנשים – עד 6 אנשים
מחיר – כ- 2,000 ש”ח
המנצח בקטגוריית: אוהל הקמפינג הטוב ביותר
- יתרונות:
- חומרים איכותיים ועמידים
- המון אוורור ותאי איחסון
- גבוה ומרווח מאוד
- מרפסת מרווחת מאוד
- האוהל המושלם למשפחות
- חסרונות:
- מעט מסובך להרכבה
- לא זול
נתחיל בקצת על האוהל
בתור מטייל שנמצא בתחום הרבה שנים יצא לי להיתקל בלא מעט בעיות עם אוהלי קמפינג ובהרבה כאלה שלוקים בחסר. עכשיו אני באמת יכול להגיד לכם בביטחון, שהאוהל הזה נתן לי הצצה לרמה אחרת לגמרי. זהו אוהל קמפינג איכותי שמתאים להרכבים משפחתיים או לזוגות והוא באמת מפנק.
ניתן להזמין אותו בדגמים המיועדים גם ל4 או אפילו ל8 אנשים. הדגם המיועד לשישה אנשים מגיע בשני צבעים לבחירה ובאמת פוגע בול בכל פרמטר.
האוהל המרווח לגמרי מנחם אחרי יום טיול מאתגר בטבע, יש בו הרבה מקומות אחסון, אטימות מעולה לגשם ופתחי אוורור מכל עבר. חלק ממה שכל כך טוב באוהל הזה זהו העיצוב הייחודי שלו, שמשתמש בשטח בצורה חכמה כדי לנצל אותו באופן מיטבי.
גולת הכותרת
מה שהכי אהבתי זו תוספת הפרגולה שמגיעה וניתנת לסגירה עם כיסוי עמיד בפני גשם. הפרגולה מספקת המון שטח נוסף לאוהל ויוצרת תחושה אפילו יותר מרווחת. החלל הנוסף שנוצר מחוץ לאוהל מעולה לאחסון של ציוד שלא נכנס פנימה ותכלס לכל מה שתרצו, הכי כיף שיש ספייס.
החיסרון
אז מה לא אהבתי? מדובר באוהל יחסית מסובך להרכבה, אבל אין מה לעשות, דברים טובים לא באים בקלות. כמו כן מדובר בהשקעה כספית גבוהה יחסית, אבל אני מבטיח לכם שהתמורה באמת לא משאירה מקום לבלבולים. אם אתם מחפשים אוהל מפנק ולא אכפת לכם להשקיע קצת כסף, זו הבחירה הטובה ביותר בשבילכם.
אוהל הטוב ביותר לתרמילאים
Infinity Kruger II Trekking Tent
שטח רצפה – 120X135
גובה – 100 ס”מ
משקל – 2.5 ק”ג
כמות אנשים – 2 אנשים
מחיר – כ- 600 ש”ח
המנצח בקטגוריית: האוהל הטוב ביותר לתרמילאים
- יתרונות:
- קל משקל ונוח לסחיבה
- הקמה פשוטה ומהירה
- שני פתחי כניסה
- מחיר נוח לאוהל מקצועי
- חסרונות:
- פחות יציב ברוחות עזות
נתחיל בקצת על האוהל
בתור תרמילאי מושבע, תמיד חיפשתי את האוהל שיהיה מושלם לטיולים ארוכים ולמסעות. האוהל הזה נכנס לנבחרת שלי כי הוא פשוט עונה על כל מה שצריך מהבחינה הזאת- סופר מקצועי, יציב מאוד וקל משקל. יצא לי לחוות בעצמי את חוויית הטיול איתו, וללא ספק מדובר באוהל מנצח לתרמילאים שיוצאים למסעות ארוכים, כמו שביל ישראל או לטרקים בחוץ לארץ. מבחינת איכות החומרים, המשקל העצמי הנמוך והפתחים הנוחים שלו – הכל באמת מעל ומעבר. האוהל מצויד בתפירות מולחמות למניעת חדירה של מים וגם ההרכבה שלו נוחה וקלילה, מבטיח לכם שתוך דקה וחצי כבר הרמתם אוהל, בלי סרבולים.
ישנם 2 דגמים זהים של חברת Infinity:
ההבדל היחידי בינהם, שהוא גם הייתרון המשמעותי של הקרוגר, הוא שהוסיפו דלת כניסה נוספת ובכך זה פותר את אי הנוחות של היציאה/כניסה מהאוהל בזמן שאתם ישנים.
מבחינת איכות, האוהלים זהים לחלוטין. יש הבדל מאוד קטן בגדלים אך זה לא באמת מורגש. אני מטייל כבר שנים עם ה Masai ויכול בקלות להגיד לכם שזה אחד האוהלים הטובים שהיו לי. עם זאת, אני חושב שהפונקציונאליות של הקרוגר עם הדלת הנוספת גורמת לו להיות הרבה יותר אטרקטיבי.
גולת הכותרת
אני מאוד אהבתי שהדגם הזה לא מאלץ את המשתמש להסתפק בפתח כניסה אחד בלבד, הוא מצויד בשניים כאלה. כן כן, לא צריך עוד לזחול ולהידחס פנימה לתוך האוהל. שני פתחי הכניסה מרווחים ומאפשרים כניסה נוחה בלי הרבה בעיות. מה שעוד כל כך אהבתי, זו התחושה הסופר מרווחת שמרגישים כשנמצאים בפנים, האוהל בעל מבנה גבוה כך שאפשר לשבת בו בניחותא בלי לכופף את הראש (אפילו אני עם 1.88 גובה לא הייתי צריך להתכופף…)
החיסרון
כאן איתני מזג האוויר נכנסים לתמונה. מניסיוני גיליתי שעם כמה שהאוהל מוצלח הוא לא מתאים למקומות עם המון רוח, מאחר ושטח הפנים שלו פוגם ביציבותו. אם אתם הולכים לטייל במקום עם רוח חזקה, המשיכו לקרוא כי יש לי עוד המלצות שיכולות יותר להתאים לכם.
האוהל עם חווית השינה הטובה ביותר
Coleman Skydome With Dark Room Tech
שטח רצפה – 260X304
גובה – 182 ס”מ
משקל – 8.2 ק”ג
כמות אנשים – 6 אנשים
מחיר – כ- 540 ש”ח
המנצח בקטגוריית: האוהל עם חווית השינה הטובה ביותר
- יתרונות:
- מונע כ-90% כניסת אור
- מבודד קור/חום בצורה טובה
- פתיחה פשוטה יחסית
- חסרונות:
- חשוך בתוך האוהל וקשה לראות (קלסטרופובי)
- לא מספיק פתחי אוורור
נתחיל בקצת על האוהל
בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, לא כל המטיילים מוכנים לחוויות אקסטרים ושהייה בתנאים מאתגרים. חלקנו אוהבים לטייל בטבע, אבל גם לא רוצים לוותר על שינה מפנקת. אם אתם מזדהים, כנראה שזה האוהל בשבילכם.
בימים בהם מאסתי מלקום בשש בבוקר עם קרן אור מציקה על הפנים, נוכחתי לגלות שקולמן בהחלט שיחקו אותה עם הדגם הזה. גם בשעות היום הצלחתי לישון מעולה עם האוהל שמונע חדירה של כ 90% מהאור. וזה לא הכל, מדובר בדגם מעולה ללינה חלומית גם בתנאי מזג אוויר לא פשוטים. חום או קור, האוהל מבודד טמפרטורה בצורה מושלמת כך שלא רלוונטי בכלל מה קורה בחוץ, בפנים יהיה לכם הכי נעים שיש. האוהל מגיע בדגמים שונים המיועדים לבין 4-10 אנשים.
גולת הכותרת
הדגם בנוי מחומרי גלם איכותיים, מצויד בשלל תאי אחסון ולא מצריך הרכבה מסובכת ממש. אבל מה שבאמת מייחד אותו מכל השאר והופך אותו למנצח זו כמובן, חוויית השינה החלומית שהוא מספק. אם לא בא לכם להתפשר על הקטע הזה, אני יותר ממפציר לבחור באוהל המטורף הזה.
החיסרון
מה שטוב כל כך באוהל יכול להפוך גם לחיסרון. בגלל האטימות שלו, יכול להרגיש בפנים קצת קלסטרופובי לאנשים מסוימים. לפני הקנייה בדקו שזה מתאים לכם ולמי שהולך לטייל אתכם.
האוהל המקצועי הטוב ביותר
Ferrino Lightent 1P / 2P
שטח רצפה – 75X215 / 225X120
גובה – 80 ס”מ / 100 ס”מ
משקל – 1.55 ק”ג / 1.8 ק”ג
כמות אנשים – 1 אנשים / 2 אנשים
מחיר – כ- 1000 ש”ח
המנצח בקטגוריית: האוהל המקצועי הטוב ביותר
- יתרונות:
- עמיד למזג אוויר קיצוני
- קל משקל ונוח לסחיבה
- פתיחה פשוטה מאוד
- מרפסת לציוד/הכנת אוכל בגשם
- עשוי מחומרים ממוחזרים
- חסרונות:
- נמוך, קטן וצפוף
נתחיל בקצת על האוהל
האוהל הזה מגיע בשני דגמים:
אחד המיועד למטייל יחיד ואחד שמיועד לזוג.
ההתנסות שלי הייתה עם הדגם היחידני שבנוי במבנה של מנהרה ומיועד למסעות תרמילאים בתנאי מזג אוויר קיצוניים. האוהל הזה ישרת אתכם בהרבה טיולים קשוחים, עם יכולת לעמוד גם ברוח קיצונית של עד 60 קמ”ש ועם תפירות למניעת חדירה של מים ב3000 מ”מ בד. הוא מצויד בתא לאחסון, וו לתליית מנורה בפנים, שק לשמירת חפצים וערכת תיקון במקרה הצורך. מדובר באחד האוהלים הכי טובים שיש היום בישראל, מבחינת הכל – החומרים איכותיים, העמידות הטובה והקלות שלו הופכים אותו לאוהל לא פחות מחלומי.
גולת הכותרת
בשבילי מדובר באחד האוהלים המוצלחים ביותר ברוב הפרמטרים. כאן אני אציין שמה שבאמת נגע לי בתור חסיד איכות הסביבה, זו העובדה שהאוהל מיוצר מחומרים ממוחזרים. בטח הייתם מצפים שדבר כזה יפגע באיכות שלו, אז זהו שלא. זה אחד האוהלים העמידים והאיכותיים ביותר בהם נתקלתי. ומעבר לזה, ההרכבה שלו קלה להפליא, וכיסוי הגשם שלו גדול כך שהוא מייצר סוג של פרגולה קטנה, בה אפשר לשים ציוד או לבשל אם יש גשם בחוץ.
החיסרון
לא כולם יגדירו את זה כחיסרון, אבל אני אישית פחות התחברתי למבנה המנהרה של האוהל. לפעמים אני מוצא שאוהלים מהסוג הזה מרגישים לי מעט צפופים מידי, אבל מדובר לחלוטין בעניין של העדפה אישית. השורה התחתונה היא – למי שנוסע לטיול בתנאי מזג אוויר קשים, יותר מכדאי לבחור בפרינו לייטנט.
אוהל פתיחה מהירה הטוב ביותר
Coleman פתיחה מהירה ל-6 אנשים
שטח רצפה – 275X305
גובה – 180 ס”מ
משקל – 10.5 ק”ג
כמות אנשים – 6 אנשים
מחיר – כ- 1200 ש”ח
המנצח בקטגוריית: אוהל פתיחה מהירה הטוב ביותר
- יתרונות:
- גדול ומרווח מאוד
- פתיחה “בן רגע”
- שלל אחסון ואוורור
- עמיד ואמין מאוד
- עשוי מחומרים ממוחזרים
- חסרונות:
- קיפול קצת מסורבל
- חסרה אפשרות למחיצה
נתחיל בקצת על האוהל
אני חייב לומר שברוב המוחלט של מקרי ההתנסות שלי עם אוהלי פתיחה מהירה, יצאתי מאוכזב. לא פעם קרה שהפתיחה הייתה לא מי יודע מה נוחה, ומלווה בהרבה תקלות. אבל הדגם הזה של קולמן השאיר אותי ללא מילים.
אם אתם מטיילים בהרכב משפחתי או של כמה חבר’ה ובא לכם לעשות קמפינג בפאנן בלי יותר מידי בלגנים, אין באמת סיבה להמשיך לחפש, זה האחד בשבילכם.
ההרכבה שלו כל כך נוחה וקלה, 60 שניות ויש לכם אוהל מפנק. הגרסה הזו של אוהל “בן רגע” נחשבת לאחת מהטובות בשוק, עם עמידות לתנאי מזג אוויר קיצוניים ואטימות בפני חדירה מעיקה של אור בשעות היום. האוהל מלא במקומות אחסון, קירות אנכיים שמוסיפים אפילו עוד מקום, מספר פתחים וחלונות עם אוורור מצוין.
ניתן לבחור מבין דגמים המיועדים ל4-10 אנשים, כאשר הדגם המיועד ל6 הוא הכי נפוץ. ובטח תשמחו גם לדעת שהאוהל מגיע עם שנה אחריות של היצרן.
גולת הכותרת
בשבילי מדובר באחד האוהלים המוצלחים ביותר ברוב הפרמטרים. כאן אני אציין שמה שבאמת נגע לי בתור חסיד איכות הסביבה, זו העובדה שהאוהל מיוצר מחומרים ממוחזרים. בטח הייתם מצפים שדבר כזה יפגע באיכות שלו, אז זהו שלא. זה אחד האוהלים העמידים והאיכותיים ביותר בהם נתקלתי. ומעבר לזה, ההרכבה שלו קלה להפליא, וכיסוי הגשם שלו גדול כך שהוא מייצר סוג של פרגולה קטנה, בה אפשר לשים ציוד או לבשל אם יש גשם בחוץ.
החיסרון
הפתיחה אמנם מאוד ידידותית למשתמש, אבל הקיפול קצת פחות. כמו כן, הייתי מוסיף מחיצה גם בדגם המיועד ל6. סך הכל, היתרונות הם די שוליים ומדובר באחד האוהלים המוצלחים ברשימה הזאת.
האוהל הזול הטוב ביותר
Aztec Atmosphere Clip 4
שטח רצפה – 220X240
גובה – 160 ס”מ
משקל – 2.7 ק”ג
כמות אנשים – 4 אנשים
מחיר – כ- 200 ש”ח
המנצח בקטגוריית: האוהל הזול הטוב ביותר
- יתרונות:
- הקמה ופירוק פשוטים במיוחד (לא בהשחלה)
- מחיר נוח מאוד
- גבוה ביחס לאוהלים בקטגוריה שלו
- חסרונות:
- אור חודר בקלות
- לא עמיד למזג אוויר קיצוני
- חומרים באיכות סבירה
נתחיל בקצת על האוהל
אני יודע שחיכיתם לזה, הגיע הזמן להכתיר את האוהל הזול הטוב ביותר ברשימה.
לא כולם צריכים אוהלים מקצועיים שעמידים ברוחות עזות, תנאים קיצוניים או עם טכנולוגיות מתקדמות ועם כל הרעש והצלצולים. אם אתם כאלה, ובא לכם פשוט לצאת לקמפינג רגוע בארץ ולא עם חור בכיס, זה האוהל המושלם בשבילכם. ואני חייב לומר שביחס למחיר הנמוך בהשוואה לאחרים, מדובר באוהל פשוט מצוין.
מבחינת תמורה של אוהל מחיר, זה אחד מהטובים שתמצאו. הדגם הזה של אזטק בנוי ל4 אנשים ועשוי מבד פוליאסטר איכותי שמונע מקרעים להתפשט, ומצופה בשכבה שדוחה קרני שמש ועמידה למים. האוהל מאוד נוח, עמיד ובהחלט שווה למי שמחפש פתרון טוב לטיולים רגועים יותר.
לאוהל זה יש 3 גדלים המתאימים לזוג, ארבעה, או שישה אנשים:
- Aztec Atmosphere Clip 2 – דוגית (5% הנחה מגולמים בלינק זה)
- Aztec Atmosphere Clip 4 – דוגית (5% הנחה מגולמים בלינק זה)
- Aztec Atmosphere Clip 6 – דוגית (5% הנחה מגולמים בלינק זה)
גולת הכותרת
זה אחד האוהלים עם ההרכבה והפירוק הכי נוחים שנתקלתי בהם. אפשר להרכיב אותו באמצעות קליפים ייחודיים ולא עם מוטות השחלה, מה שפשוט עושה חיים קלים. לא צריך להשחיל מוטות ולא צריך לדחוס אותו לתיק בפירוק, הכל סופר ידידותי למשתמש ובאמת לא מצריך יותר מידי מחשבה.
החיסרון
אם אתם פחות אנשים של בוקר, אז אני מודיע מראש: עם האוהל הזה אתם תקיצו יחד עם החמה. לא מדובר בדגם הכי טוב מבחינת עמידות לכניסה של אור ולכניסה של חום. גם הקור עשוי להיות בעייתי, כי האוהל לא מבודד טמפרטורה בצורה כל כך טובה. שוב אני מדגיש, מדובר בבחירה נהדרת בעיקר לטיולים קלילים.
איך קונים אוהל? הנה כל מה שצריך לדעת לפני הקנייה
אחרי שהכתרתי את האוהלים הטובים ביותר בעיני, בואו נדבר רגע על איך תוכלו לבחור מתוכם, או לבחור בכללי. כי מה לעשות, האוהל יהיה השותף שלכם לאורך כל הטיול, ה Happy place בו תסיימו כל יום במסע שלכם. זו הסיבה שאסור להקל ראש בקנייה הזאת, תצטרכו לעשות אותה נכון ובהתאם לצרכים הספציפיים שלכם.
לא כולנו עושים את אותו הטיול או נוסעים באותו הרכב, כך שלכל אחד מכם הקוראים, צרכים קצת שונים. בחלק הזה של המדריך אני אעבור אתכם על כל מה שכדאי לחשוב עליו לפני הרכישה, כך שתוכלו להתייחס לכל שיקול כאן באופן אישי וספציפי ביחס לקנייה שלכם.
סוג האוהל
מי כמוני יודע כמה סוגי אוהלים קיימים בשוק, אוהלים לקמפינג או לגלמפינג, אוהלים משפחתיים או זוגיים ואפילו כאלה ממוזגים ומפנקים. הרשימה עוד ארוכה, וזה למה כדאי שתשאלו את עצמכם כמה שאלות לפני שאתם ניגשים לקנות.
חשבו היטב על סוג הטיול שלכם – מדובר בטרק בהימלאיה או בקמפינג בירדן? מן הסתם שלכל אחד מהטיולים האלה יש צורך באוהל שונה, באיכות שונה ובעמידות שונה. אז קודם תתחילו בלמקם את עצמכם בסקלה שבין שני סוגי הטיולים האלה, ותוכלו להבין פחות או יותר מה הצרכים שלהם באוהל. מכאן תוכלו להחליט האם לפנות למותגים המציעים דגמים מקצועיים יותר כמו FERRINO, INFINITY או לחברות המספקות אוהלים שיותר מתאימים גם לטיולים קלילים יחסית אבל עדיין באיכות גבוהה, כמו THE NORTH FACE או COLEMAN. ואם התקציב משחק תפקיד עבורכם, תוכלו ללכת על חברות כמו AZTEC, OUTDOOR או CAMP & GO.
אוהל בהתאם לכמות המטיילים
זה אולי אחד השיקולים היותר מרכזיים בבחירת אוהל. חנויות המטיילים מציעות כל כך הרבה סוגים ודגמים של אוהלים למכירה מגדלים שונים, ועליכם לבחור את זה שיהיה מותאם בגודלו במיוחד להרכב המדויק שלכם. אתם נוסעים כזוג? כמשפחה? בהרכב של כמה חברים? או אפילו לבד? להכל יש תשובה. כל אוהל נושא איתו הגדרה לכמה אנשים הוא מסוגל להכיל, כך שתוכלו לבחור בקלות. אני מדגיש שלא די לבחון את האוהל על פי קיבולת המטיילים שהוא יכול להכיל, על זה אפרט בבחינת הפרמטר הבא.
מידות
כפי שכבר יצא לכם לראות בחלק ההמלצות של המדריך הזה, כל אוהל מתאפיין במידות של שטח הבסיס שלו, הנפח והגובה. אתם בטח חושבים: “נו למה זה חשוב, פשוט נראה לאיזה כמות של אנשים מיועד האוהל ונקנה לפי זה ” – אז זהו, שזה לא מספיק.
כדי שאוהל יוכל להיקרא “אוהל זוגי”, הוא בסך הכל צריך לספק די מקום לשני שקי שינה שיהיו צמודים אחד לשני. אז עקרונית מדובר באוהל שיכול להכיל 2 אנשים, אבל האם בטיול הספציפי אליו אתם יוצאים זה מספיק? נתקלתי בכל כך הרבה אנשים שהחליטו לקנות בהסתמך על כמות האנשים הכתובה על התווית, ופשוט התאכזבו.
כדי לא ליפול לטעות הזאת ולקנות מוצר בגודל שלא מתאים לכם, בחנו טוב טוב את המידות הכתובות במפרט, רק כך תוכלו לדעת מה באמת גודל האוהל שתקבלו.
גובה
תכלס, מדובר בפרמטר שנכנס תחת מידות האוהל וגם נוגע לנקודה של כמות האנשים, אבל החלטתי לשים עליו זרקור כאן. בסופו של דבר, הבחירה באוהל גבוה או נמוך קשורה גם בהעדפה אישית. יהיו כאלה שהגובה ייתן להם תחושה של ספייס ויהיו כאלה שדווקא יעדיפו להרגיש כיסוי נמוך מעליהם. חשבו רגע מה הכי יתאים לכם ויעשה לכם טוב בזמן הטיול, כדי לבחור באוהל המתאים לכם.
כאן אני אציין בחצי מילה את החשיבות של הפרמטר הזה במיוחד למטיילים גבוהים, ואת זה אני מספר לכם מניסיון. אל תטרחו לרכוש אוהל אם לא בדקתם מה הגובה שלו, זה יכול לגמרי להתנקם בכם כשתבינו שעליכם להתכופף ולהצטופף לאורך כל הטיול.
דלתות וחלונות
מדובר באחת הנקודות החשובות ביותר בקנייה של אוהל איכותי. קודם כל, חשבו על פתחי הכניסה. אוהל טוב הוא כזה שלא מצריך יותר מידי סרבולים, לכן כדאי לכם לוודא שיש מספיק דלתות כניסה לאוהל, שהן נוחות ומאפשרות כניסה ויציאה בלי הרבה סיבוכים.
באותה המידה חשוב גם לוודא שהאוהל מצויד בחלונות איכותיים. מדובר בעניין הכרחי לאוורור, לחדירת אור ולנוחות כללית. תאמינו לי שגם אם אתם לא מתים על אור מסנוור בבוקר, מתישהו אתם תתגעגעו אליו. קצת אור ,אוויר טוב ונוף – כל זה מבעד לחלון. רצוי שהחלונות יהיו מצוידים גם בווילונות הניתנים לסגירה, כדי שתהיה לכם פרטיות ושתוכלו לישון טוב עד מאוחר כשתרצו בכך.
מקומות אחסון
מדובר בשיקול קריטי עבור מטיילים רציניים שיזדקקו לכל חלקת אחסון שיוכלו לנצל. מטיילים מושבעים כמוני יודעים שיש כל כך הרבה ציוד לקחת למסעות האלה, החל מהתיקים ומהבגדים ועד לפנסים, לערכת עזרה ראשונה ואפילו לקוצץ ציפורניים.
כשאנחנו מטיילים אנחנו סוחבים איתנו הרבה, כך שעניין מקומות האחסון באוהל הוא חשוב. אוהל עם הרבה מקומות אחסון ישאיר לנו יותר ספייס ויותר מקום להתרווח. אני יכול להגיד לכם שבאוהלים עם הרבה מקומות אחסון, הצלחתי לנצל יותר נכון את השטח שקיבלתי וכך גם לקבל הרבה יותר נוחות ותחושה של בית. כמובן שאם אתם יוצאים לטיול פחות אינטנסיבי וזקוקים לפחות ציוד, תוכלו לבחור באוהל עם פחות מקומות אחסון בהתאם, כדי לחסוך קצת כסף ולעשות קנייה חכמה יותר. חשבו מה הוא סוג הטיול שלכם ולכמה ציוד תזדקקו, כך תוכלו לקבוע את חשיבות מקומות האחסון לחוויה שלכם במסע.
עמידות למזג האוויר
כבר בדקתם מה יהיה מזג האוויר ביעד ובזמן הטיול שלכם? אם עוד לא עשיתם את זה, עכשיו הגיע הזמן לבדוק. אם תטיילו במזג אוויר חורפי יותר המאופיין ברוחות ובגשמים תזדקקו לאוהל המותאם לכך. האוהל יהיה פיסת הבית הקטנה שלכם, מגיע לכם לחוש בו מוגנים, ולהצליח לישון כמו שצריך.
במקרה שבו אתם מטיילים בתנאי מזג אוויר מורכבים, אל תחסכו בפינה הזאת ותצטיידו בדגם מתאים. כמו גם שלטיול במזג אוויר חם תצטרכו אוהל מותאם מבחינת מזג האוויר. אני מציע לכם לבדוק כמו שצריך את העניין הזה לפני שתיגשו לרכישה, לבחון את סוגי הדגמים השונים בהתאם למזג האוויר ולהחליט חכם. כך תוכלו לבחור בין אוהל נגד גשם, אוהל עמיד בפני רוחות לבין אחד עם יותר פתחי אוורור המתאים לימים חמים.
אוורור
נקודה זו נוגעת גם היא למזג האוויר, אבל יש צורך להתמקד בה באופן מיוחד. יכול להיות שתבחרו באוהל המותאם לתנאי קור עם כיסוי גשם ועמידות לרוחות אבל מה עם פתחי האוורור? אם אתם מטיילים במזג אוויר קר, תזדקקו לאוהל שמבודד טמפרטורה כמו שצריך, כדי לוודא שלא תקפאו מקור. כמו כן, לטיולים במזג אוויר חם תזדקקו לאוהל שמנדף חום עם פתחי אוורור מתאימים. שימו לב לבדוק את כמות וסוג פתחי האוורור באוהל שלכם באותה הרצינות שבה אתם בוחנים את עמידותו למזג האוויר, כך תבטיחו שהדגם שבחרתם מתאים במיליון אחוז למה שאתם צריכים.
איכות חומרי הגלם
זהו נתון סופר חשוב, שלא תמיד מקדישים לו הקונים את תשומת הלב לה הוא ראוי. יצא לי לחוות על בשרי כמה חשוב לשים לב לסוג ואיכות החומרים לפני הקנייה, ואני רוצה להדגיש זאת גם לכם. רובנו מחפשים לקנות אוהלים בזול, עד שאנחנו שוכחים לגמרי מחשיבות איכות האוהל. בקנייה בדקו נתונים כמו עמידות האוהל לקרעים או שברים, עייפות החומר ועמידותו לאש. כל אלה יתבררו כמאוד חשובים כשתצאו לשטח, אני מבטיח לכם. אם אתם יודעים שלפניכם טיול קשוח למדי, אל תקלו ראש בבחירת אוהל איכותי.
פתיחה וקיפול
אין דבר יותר מתסכל מלהסתבך עם הבנייה של האוהל. סיימתם יום טיול מפרך ובא לכם רק לישון, ובמקום זה אתם צריכים לשבור את הראש על הרכבה. גם קיפול האוהל הוא לא פחות חשוב, כי באמת שאין לנו זמן לבזבז. כדי להימנע ממצבים מעצבנים כאלה בטיול שלכם, בדקו מראש שהסגירה ופתיחה נוחות כדי לעשות לכם חיים קלים. רגע לפני שתרכשו אוהל מתקפל או אוהל בן רגע, תבדקו אם הפתיחה שלהם באמת כל כך נוחה, כדי לא להתאכזב ברגע האמת.
הנפח לאחר הקיפול
טוב אז קיפלתם את האוהל בנוחות, יופי. מה עכשיו? חשוב לשים לב גם לנפח האוהל כשהוא מקופל. זה מה שיקבע כמה מקום הוא יתפוס לכם בתיק כשאתם מטיילים. התיק שלכם צריך להכיל כל כך הרבה, אז למה לבזבז מקום יקר על אוהל שפשוט לא מתאים לצרכים שלכם? אם מחכה לכם הרבה זמן על הרגליים כשאתם סוחבים את כל הציוד על הגב, שימו לב שאתם בוחרים באוהל שמתקפל לגודל כמה שיותר נוח וקומפקטי, שלא יקשה עליכם. כמובן שבמידה ואתם מתכננים טיול שרובו קמפינג במקום אחד, אין לכך חשיבות מיוחדת. בחנו את הפרמטר הזה בהתאם לסוג הטיול שאתם מתכננים ולצרכים שלכם מהאוהל.
משקל
בחירה באוהל לפי משקל מאוד קשורה בסוג הטיול שלכם. במידה ואתם יוצאים לטיול קמפינג קליל ליד הרכב תוכלו לבחור גם באוהל כבד יחסית, אבל אם אתם עומדים לצאת לטרק או לטיול רגלי קשוח, תזדקקו לאוהל קל משקל. בטיולים כאלה, זו סוג של אומנות להצליח לקחת אתכם כמה שפחות משקל על הגב ועדיין להישאר עם כל הציוד שאתם צריכים. במקרה כזה, שימו לב שאתם בוחרים באוהל עם משקל עצמי קל יחסית, שלא יכביד עליכם. במידה ואתם טסים לטייל בחול כדאי גם לשקול את העניין הזה, כדי לא למלא את המזוודה שלכם במשקל מיותר.
מה עוד מגיע עם האוהל?
שימו לב אם האוהל שלכם מגיע עם עוד פינוקים ודברים שיכולים לעזור לכם בטיול. אוהל במבצע זה אולי נחמד, אבל בתכלס שווה יותר לקנות אוהל שישמש אתכם כמה שיותר. בדקו האם הוא מגיע עם פרגולה, עם שטיח כניסה, עם כיסאות, ועם עוד פיצ’רים שיהפכו כל קמפינג וכל טיול להרבה יותר נוחים. מדובר בשיקול שנשמע קצת כמו בונוס אבל האמת היא שאלו הדברים הקטנים שיכולים לעשות בשבילכם את ההבדל הגדול ורצוי לייחס להם לא פחות חשיבות.
תקציב לקנייה
אני יודע כמה קשה זה יכול להיות, למצוא אוהל שיתאים כמה שיותר לצרכים שלכם וגם לכיס. כאן אתם צריכים לבחון השקעה מול תועלת, כמה תקבלו תמורת המחיר שתשלמו? אני מאמין שלטיול מורכב שמצריך אוהל איכותי באמת, כדאי להשקיע יותר באיכות ולבחור באוהל מומלץ לסוג טיול כמו שלכם. תוכלו להיעזר ברשימה המנצחת שלי, שמורכבת מסוגי אוהלים בתקציבים מגוונים, כדי למצוא אוהל איכותי שמתאים גם לתקציב שלכם.
מילה אחרונה לפני שאתם רצים לקנות
אז קראתם על כל סוגי האוהלים המומלצים, על השיקולים בקנייה ואני די בטוח שלמדתם כאן לפחות כמה דברים חדשים. אני באמת מאמין שעם השקעה וקנייה חכמה של אוהל, אפשר להפוך כל טיול להרבה יותר טוב ולהרבה יותר חווייתי. הנחמה הזאת שיש באוהל נוח ונעים, אחרי יום טיול ארוך היא פשוט בלתי ניתנת לתיאור. עכשיו הגיע גם הזמן שלכם, לקנות את האוהל שיהיה הבית שלכם לטיול הקרוב. קחו לכם זמן והשוו בין הסוגים השונים שקיימים בהתאם לשיקולים שציינתי כאן, ובחנו האם הם מתאימים לצרכים שלכם. כך תוכלו למצוא את האוהל המושלם לקראת הטיול שלכם, ולישון כמו מלכים בשטח.