מכשיר לוויני – מדריך הרכישה השלם למסע בטוח מתמיד
כל מסע טוב מתחיל באמצעי ניווט ובטיחות איכותיים. ממקרי חירום מצילי חיים ועד לשמירה השוטפת על קשר, טלפון לוויני הופך היום לפתרון האידיאלי למטיילים. כאן, מחכים לך טיפים שווים במיוחד כיצד לבחור אחד והסברים על כל היתרונות שמציע המכשיר למסע שלנו.

“כולנו יודעים שאם יוצאים, מגיעים למקומות מופלאים.”

למשפט מעורר ההשראה הזה של דוקטור סוס, שמנחה כל כך הרבה טיילים בבחירות שלהם, אני רוצה היום להוסיף הסתייגות קטנה, אבל קריטית: אם יוצאים מוכנים, לא רק מגיעים למקומות מופלאים, אלא גם נהנים מכל רגע בהם וחוזרים הביתה בשלום.

לא משנה אם אנחנו יוצאים לטראק קליל ולא מאתגר של יום אחד, או מחליטים לכבוש את פסגת האוורסט, עיקרון אחד תמיד נשאר רלוונטי – אירועים בלתי צפויים תמיד יכולים להתרחש. כאשר הם מתרחשים, המוכנות שלנו לכל תרחיש יכולה לקבוע איך הדברים יתגלגלו באופן משמעותי. לאורך כל השנים בהם עברתי הרפתקאות קסומות ברחבי העולם, מצאתי את עצמי במספר מקרים (שעליהם גם אפרט בהמשך) מוקיר תודה על כך שהחלטתי לקחת איתי מכשיר לוויני.

זה באמת כזה הכרחי?

טיילים רבים תוהים האם זהו אכן פריט ציוד הכרחי לטראק, או אם מדובר בעוד גאדג’ט יקר ומיותר. אין לי כל כוונה למכור לך כאן את הרעיון שכל טראק דורש מכשיר לוויני ובטח שלא לנסות להפחיד אותך. אני כן מקווה שעד שתסיימו לקרוא, יהיו לכם כל הנתונים והשיקולים הנדרשים כדי לקבל החלטה מושכלת. אז בין אם תהיתם איזה טלפון לוויני מומלץ לרכוש, אם אולי בכלל כדאי ללכת על השכרת מכשיר לוויני או אילו תכונות חשוב שיהיו במכשיר, כאן ריכזתי את כל מה שחשוב לדעת על המכשיר שעשוי לא פעם, למנוע סיבוכים מיותרים.

מהו טלפון לוויני?

לפני שנתחיל להסביר לעומק למה כדאי לקחת איתנו מכשיר כזה למסע הבא, שווה שנתעכב לרגע על ה”מה”. טלפון לוויני, או בשפה המקצועית – מכשיר לוויני הוא כלי תקשורת קומפקטי המתממשק אל לוויינים המקיפים את כדור הארץ. בניגוד לטלפונים סלולריים רגילים המסתמכים על מגדלי תקשורת יבשתיים, טלפונים לווייניים מספקים כיסוי במקומות המרוחקים והבלתי נגישים ביותר על פני כדור הארץ ללא כל מגבלה (תחת שמיים פתוחים). עד לאחרונה, היה מדובר באמצעי תקשורת שהיה זמין אך ורק בכלי טיס או שייט, או בידי כוחות ביטחון, הצלה, איתור וחילוץ. כיום, אמנם, הטכנולוגיה הזו זמינה בכל חנות ומהווה לא פעם גלגל הצלה חשוב מאין כמותו להרפתקנים, מטיילים ואפילו חוקרים שמוצאים את עצמם לעתים קרובות באזורים נטולי קליטה סלולרית.

מכשיר לוויני
מכשירים לווייניים מספקים כיסוי במקומות המרוחקים והבלתי נגישים ביותר על פני כדור הארץ – מכשיר לוויני שלקחתי לטרק האוורסט.

אז למה בעצם כדאי להחזיק מכשיר לוויני בטיול?

יש לא מעט סיבות מדוע בשנים האחרונות בחרתי לקחת איתי מכשיר לוויני לטיולים, בעיקר כשהיעד מרוחק מתשתיות תקשורת. על אף שאנחנו נוטים לדמיין את הגרוע ביותר כשזה מגיע לאמצעי בטיחות, האמת הפשוטה היא שהמכשיר יכול להעניק תועלת לא קטנה גם באירועים שבשגרה.

יתרונות טלפון לוויני במצבי חירום

אין ספק שהסיבה הקריטית ביותר לשאת מכשיר לוויני בטיולים שלך היא על מנת להזעיק עזרה במצב חירום. בין אם מדובר בפציעה, מחלה או אם סטית מהמסלול במהלך מסע, היכולת להזעיק עזרה יכולה לעשות את ההבדל בין מצב בר-ניהול לבין אסון. ישנם תרחישים רבים שעשויים להתרחש בטראק – ממחלת גבהים או נפילה ועד להיפותרמיה, רעידות אדמה, היתקלות בחיה מסוכנת או פשוט הליכה לאיבוד בדרך. מכשיר לוויני זמין בהישג יד מאפשר לזמן חילוץ מהיר על ידי מסוק, התראה לרשויות הביטחון או כל שירות מציל חיים אחר שעשוי להידרש באירועים אלו.

יתרונות מכשיר לוויני בשגרה

מעבר למקרי חירום, לטלפונים לווייניים יש מגוון של פונקציות שגרתיות המשפרות את תחושת הביטחון, זמינות התקשורת והנוחות בטראק. אני אישית מקפיד בכל טראק שאני יוצא אליו באזור מסוכן או ללא קליטה להשתמש במכשיר הלווייני כדי לשלוח הודעה למשפחה או חברים אהובים ברגע יפה וחזק במסע, גם באזורים מרוחקים. מעבר לעובדה שזה כיף ונעים, זה מבטיח שהמיקום שלי תמיד יישאר מתועד.

בנוסף, אפשר להיעזר בכלי הניווט של המכשיר כדי להתמצא ביתר קלות במהלך הטראק ללא שום תלות בטלפון הנייד ואפילו לקבל גישה לעדכוני מזג אוויר או מידע חיוני אחר במיקום בזמן אמת. נכון, רובנו יוצאים למסעות גם כדי להתנתק מהכול. אבל כשיש את האפשרות להישאר מחוברים, מעודכנים ומוכנים לכל תרחיש גם במיקום מרוחק, תמיד כדאי לקחת אותה.

מכשיר לוויני
אני מקפיד לשלוח הודעה למשפחה או חברים אהובים גם באזורים מסוכנים או מרוחקים. מעבר לעובדה שזה כיף ונעים, זה מבטיח שהמיקום שלי תמיד יישאר מתועד.

באילו מקרים כדאי לקחת מכשיר איתור וחילוץ?

על אף כל היתרונות שמציע מכשיר לוויני למטייל, לא מדובר בציוד חובה לכל נסיעה שנבחר לעשות. אלו כמה גורמים שכדאי לקחת בחשבון כשמקבלים החלטה האם לקחת איתנו מכשיר לוויני למסע.

  • מאפייני מיקום היעד – בכל מסע לאזורים מרוחקים ומבודדים, שבהם התקשורת מוגבלת והמסע של כוחות החילוץ עלול להיות ארוך, מומלץ לקחת מכשיר. טראקים בפארקים לאומיים רחבי ידיים, או כאלו הכוללים העפלה לפסגות גבוהות ומרוחקות, למשל, הם אירועים קלאסיים לשימוש בטלפון לוויני.
  • מדינת היעד – במדינות עולם שלישי בהן תשתית התקשורת עשויה להיות בלתי מהימנה עשוי לספק פתרון משלים חשוב מאין כמותו.
  • הפלגות – גם במהלך הפלגות אל לב ים, באזורים בהם הקליטה מוגבלת או לא קיימת, נשיאת מכשיר לוויני עשויה להיות בחירה נבונה.
  • כשהניווט בשטח מורכב – אם בחרת לצאת לטראק בו הניווט עלול להיות מאתגר ועם היסטוריה של טיילים שהלכו לאיבוד, מכשיר לוויני יכול להיות תוספת חשובה מאוד. גם ביעדים שבהם תנאי מזג האוויר יכולים להשתנות במהירות השימוש במכשיר יכול לסייע בקבלת עדכוני זמן אמת ויאפשר לך להחליט על בסיס נתונים האם כדאי להמשיך או אם הגיע הרגע לחזור ולחכות לשעת כושר מתאימה יותר.

באופן גורף, כל יעד בו קיימת סכנה שהמענה לה ידרוש סיוע מבחוץ, עשוי להיות יעד מתאים לשימוש במכשיר לוויני. לי באופן אישי, יצא יותר מפעם לעשות שימוש במכשיר, מה שקבע באופן מהותי את תוצאות המסע שלי ושל הטיילים שהתלוו אלי.

מכשיר לוויני
לי באופן אישי יצא יותר מפעם לעשות שימוש במכשיר, מה שקבע באופן מהותי את תוצאות המסע שלי ושל הטיילים שהתלוו אלי.

מקרים אמיתיים שקרו לי ונאלצתי להשתמש במכשיר הלוויני שהיה איתי:

חילוץ מטראק בהר האוורסט

מקרה בלתי נשכח אחד התרחש באפריל 2017, אז יצאתי להגשים חלום ארוך שנים – לצאת אל טראק בהר האוורסט בנפאל. היינו טיילים מנוסים ונתנו לניסיון לעלות לנו לראש, היינו יהירים. בהזדמנות הזו חשוב לי לומר לכל הקוראים – לא משנה עד כמה מדובר בטראק ידוע ומפורסם וכמה קילומטראז’ כבר צברנו בטראקים, מומלץ לא לזלזל לעולם בסיכונים של מחלת גבהים. מדובר בטראק בו מתבצעת עלייה של עד 500 מ’ ביום ולא הקפדנו על אחד מהעקרונות החשובים ביותר בטיפוס כזה – לעולם לא ישנים בנקודה הגבוהה ביותר אליה הגעת באותו יום. עולים, מתאקלמים ואז יורדים מעט להקים מחנה, כדי לתת לגוף לנוח. בדרך חזרה מהפסגה, כשהגענו לסביבת הבייס קאמפ, התחלתי לחוות תסמיני מחלת גבהים. הגוף צעק לי “סטופ” והבנתי מאוד מהר שלא אוכל להמשיך בטראק. למזלי, בחרתי לקחת איתי מכשיר איתור לוויני. הצלחתי ליצור קשר עם דסק החילוץ של מגנוס במהירות וצוות הגיע לפנות אותי במסוק.

חילוץ מג’ונגל האמזונאס

אירוע אחר התרחש ממש בצד השני של כדור הארץ – בלב יער גשם על גדות האמזונס, יצאתי לטראק בליווי שני חברים ומדריך. הייתה לנו אספקה מינימלית בלבד – מצ’טה, יריעת ברזנט וכילה. בכל בוקר, שלחנו הודעות “בוקר טוב” להורים שלנו באמצעות מכשיר הלוויין, לא רק כדי להרגיע אותם אלא גם כדי לאפשר מעקב GPS רציף של המיקום שלנו. ביום התשיעי, הגיע להפתעתנו צוות חילוץ בוליביאני שהתחקה אחר איכון ההודעות שלנו. מסתבר שבזמן שהיינו בעומק הג’ונגל, התרחשה התפרצות של נגיף הקורונה באזור והתבקשנו להתפנות מיד. הבחירה שלי לקחת איתי טלפון לוויני לדרום אמריקה אפשרה לאתר אותנו במהירות.

אילו חידושים התרחשו בשנים האחרונות בטלפונים לווייניים?

הטכנולוגיה שמאחורי מכשירי הלוויין התפתחה משמעותית במהלך השנים, והפכה אותם לנגישים ואמינים יותר עבור מטיילים והרפתקנים.

  • ממדים – ראשית, הטלפונים הלווייניים המודרניים קטנים וקלים מתמיד, מה שהופך אותם לקלים יותר לנשיאה בטיולים ארוכים.
  • אורך חיי הסוללה – טכנולוגיית הסוללות הפגינה את הפיתוחים המרשימים ביותר בעשורים האחרונים. המגמה הזו השפיעה גם על המכשירים הלווייניים ומאפשרת זמני שימוש ארוכים יותר בין טעינות.
  • כיסוי – רשתות הלוויין התרחבו ומציעות כיסוי עולמי מקיף יותר, אפילו באזורים מרוחקים.
  • תכונות מתקדמות – היום קל למצוא מכשיר לוויני עם מערכות ניווט GPS וכלים לשליחת הודעות טקסט שמאפשרים חוויית משתמש נוחה מתמיד.

אז איזה מכשיר לוויני מומלץ לקחת?

הגענו לשאלת השאלות – אם אכן בחרנו לקחת ליעד מכשיר לוויני, עם איזו חברה כדאי שנעבוד? חשוב לזכור שלשאלה הזו יש שני היבטים. לצד המכשיר עצמו, נצטרך לבחור גם חברת איתור וחילוץ שתוכל לתת מענה במקרה חירום. ישנן שלוש חברות מרכזיות בישראל היום שמציעות מכשיר עם לחצן מצוקה לוויני ושירותי חילוץ נלווים:

מגנוס

מגנוס חילוץ והצלהאין טייל שלא שמע על חיליק מגנוס – איש החילוץ הוותיק והמפורסם שסייע לישראלים רבים לחזור הביתה לאחר שהלכו לאיבוד או נפצעו בטראקים ולא פעם, גם כאשר אירעו משברים נפשיים במהלך הטיול. החברה של חיליק היא מהמובילות כיום בישראל ובעולם ומכשירה צוותי איתור וחילוץ בכל רחבי העולם. בנוסף, מגנוס מספקת גם מכשירי לוויין לטיילים. החברה מציעה מגוון דגמי מכשיר לוויני עם כיסוי נרחב בשלל יעדים. היתרון העיקרי שנקבל עם מגנוס הוא העובדה שהם מפעילים דסק חירום 24/7, המאויש על ידי אנשי מקצוע בתחומים שונים, כולל רופאים, טייסי רחפנים, מומחי סנפלינג, מומחי מערות, אנשי הצלה, טייסי מסוקים ונווטים מיומנים. המענה הרב תחומי הרחב הזה מבטיח שיוכלו לספק מענה מהיר ויעיל לכל אירוע חירום.

מעבר לכך החברה למעשה מעניקה שירותי איתור וחילוץ במסגרת פוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל עבור רוב חברות הביטוח בארץ, לכן כל פעולה נעשית בתיאום מלא עם הכיסוי המתאים וכן בתיאום עם משרד החוץ. 

*השימוש שלי במכשיר לוויני באוורסט היה עם חברת מגנוס, וכיום אני יוצא לכל הטיולים שלי רק עם מכשיר לוויני של חברת מגנוס.

עולם קטן

עולם קטןהחברה מציעה מכשירי לוויין ושירותי תקשורת אך אין לה אופרציית חירום כמו הדסק של מגנוס. בבחירת עולם קטן מקבלים מכשיר וחבילת הודעות, אך התיאום במצבי חירום עשוי להיות מוגבל יותר.

*השימוש שלי במכשיר לוויני באמזונס היה עם חברת עולם קטן.

Rescue 1

Rescue Oneהחברה משויכת לחברת הביטוח “הראל” ומציעה גם שירותי השכרת טלפון לוויני לחו”ל וגם מפעילה צוותי חילוץ באירועי חירום. עם זאת, טווח הכיסוי שלהם אינו הרחב ביותר וגם להם אין דסק חירום שפועל 24/7.

*רסקיו 1 ליוו אותי בכמה טיולים בתחילת הדרך שלי, אך למזלי לא יצא לי להשתמש במכשיר בחירום.

כיצד מנהלת כל אחת מהחברות איתותי חירום ממכשיר לוויני?

מהרגע בו מופעל לחצן מצוקה לוויני, מתחילה שרשרת של אירועי תגובה:

  • ראשית, אות המצוקה מועבר לאנשי קשר שהוגדרו מראש.
  • אם בחרת בחברת מגנוס, יועבר אות מצוקה ישירות לדסק החירום של החברה.
  • צוות החירום ייצור קשר מידי כדי להבין את מהות הבעיה ולהעריך את המצב.
  • צוות אנשי המקצוע של מגנוס יפתח תוכנית חילוץ מדויקת בהתאם לתוכנית החילוץ.
  • במידת הצורך, דסק החירום של מגנוס יפנה ליחידות חילוץ בשטח
  • צוותי החילוץ מגיעים אל המקום לספק מענה
  • במקרה של חברות אחרות, ייתכן שיהיה על אנשי הקשר שלך להתריע על האירוע לכוחות החילוץ על מנת להתחיל בפעולת ההצלה.
דסק חירום מגנוס
דסק החירום של חברת מגנוס שעובד 24/7 ונותן מענה מהיר ויעיל לכל אירוע חירום.

כמה יעלה לנו לקחת איתנו מכשיר לוויני?

יהיו השיקולים שלך אשר יהיו, בסופו של דבר הכול מסתכם ביכולות הכלכליות וסדרי העדיפויות שלך. החדשות הטובות הן שכיום ממש לא חייבים לשלם מחיר מופקע עבור טלפון לוויני עם שירותי האיתור והחילוץ למיניהם. עם סקר שוק נכון וקבלת החלטות זהירה, נוכל ליהנות מכל היתרונות של המכשיר בעלות שפויה. כשאנחנו ניגשים לשאלה כמה עולה מכשיר לוויני ישנם כמה היבטים שכדאי לבחון.

עלויות השכרת מכשיר לוויני

אם מדובר בטיול חד פעמי, או פעילות שמתבצעת אחת לתקופה, ייתכן מאוד שלא כדאי לחפש אחרי מכשיר לוויני למכירה, אלא דווקא ללכת על אפשרות ההשכרה. כל החברות מציעות שירותי השכרת מכשיר לוויני ואין ספק שמדובר באפשרות המשתלמת יותר לאלו מאיתנו שאינם מטיילים באופן תדיר ביעדים בעלי דירוג סיכון גבוה. העלויות נעות בין דולר אחד ועד 3 דולרים ליום, כשלרוב מגנוס יציעו את השירות בעלויות הגבוהות יותר. עם זאת, כדאי לקחת בחשבון שעם מגנוס נקבל לחצן מצוקה לוויני שמחובר ישירות לדסק מקצועי שזמין לנו 24/7. מדובר בשירות שיכול להיות מציל חיים וכשזה מגיע להיבטים הקריטיים האלה של החיים, לא כדאי לחסוך.

האם ביטוח נסיעות מכסה עלויות מכשיר לוויני?

מטיילים רבים תוהים האם ביטוח הנסיעות שלהם מכסה את עלויות החילוץ על ידי חברת הצלה או שהוצאות אלו כבר כלולות במחיר המשולם לחברת ההצלה. כדאי לזכור שהיקף הכיסוי שמספק ביטוח הנסיעות משתנה באופן דרמטי בהתאם לפוליסה וההרחבות הספציפיות שבחרת. לכן, חשוב להתאים את הביטוח שלך לאופי הטיול שלך. ביטוח נסיעות מקיף, כמו זה שמציעה פספורטכארד, מספק כיסוי נרחב ולעיתים קרובות עובד בשיתוף עם חברות חילוץ מהימנות כמו מגנוס. ייתכן שבפוליסות מסוימות תגולם גם עלות השכרת מכשיר לוויני ושירותי איתור וחילוץ.

כיסוי חילוץ והצלה של חברת פספורטקארד
גם כשיצאתי לטרק האנפורנה בנפאל עם עמותת ארז, השתמשתי במכשיר לוויני של מגנוס עם כיסוי של חברת פספורטכארד.

עלויות רכישת מכשיר לוויני

מכשיר לוויני אפשר למצוא בהמון חנויות, כולל את המכשירים שמשכירים בחברות כמו מגנוס. אך מדובר ללא ספק בהשקעה משמעותית שיכולה לנוע בין 2,000 ועד 7,000 ₪ בהתאם ליצרן והתכונות שנזדקק להן. כמו כן, קניית מכשיר לוויני אינה מקנה לכם את שירותי האיתור והחילוץ המעולים שכלולים בעלות ההשכרה של המכשיר, לכן אני ממש לא ממליץ לקנות טלפון לוויני.

רק אם טיולים וטראקים הם חלק בלתי נפרד מהחיים שלך, ברמה המקצועית אפילו, ייתכן שמדובר בציוד שכדאי לקחת בחשבון גם לקנייה.

האם כדאי לרכוש טלפון לוויני יד שנייה?

כפי שניתן לראות, אלו מאיתנו שמחפשים אחר פתרון בעלות נוחה, נגלה שתמיד ניתן להשכיר מכשירים ברמה גבוהה. מכשיר לוויני יד שנייה הוא למעשה מכשיר שמגיע אלינו בלי “אבא ואמא” ולעולם לא ניתן לדעת מה עבר עליו בעבר ואיזה מענה הוא יספק לנו ברגע האמת. כיום, ישנם דגמים מעולים של טלפון לוויני למטיילים בעלות רכישה הנעה סביב 2,000-3,000 ₪ ותמיד קיימת אפשרות ההשכרה. כפי שאמרנו, בציוד מציל חיים – לא כדאי לחסוך.

באיזה דגם של מכשיר לוויני כדאי לבחור?

כעת, לאחר שביססנו כמה עולה מכשיר לוויני וממה מורכבת העלות שלו, נסקור כמה מהדגמים הנפוצים ביותר בשוק. רוב חברות החילוץ בישראל עובדות עם דגמים מובילים של Garmin וכשזה מגיע לטלפון לוויני מומלץ, אין ספק שמדובר באחד מהכוחות המובילים היום בשוק.

דגם SE+

מכשיר לוויני דגם SE+
מכשיר לוויני דגם SE+

דגם SE+ זהו הדגם שאני נוהג לקחת איתי לרוב, בעיקר הודות לסט התכונות המקיף שהוא מציע. המכשיר מאפשר שליחת הודעות טקסט חינם דרך מסך המכשיר, מערכת ניווט, עדכוני מזג אוויר בזמן אמת, בנוסף, הוא מצויד בכפתור SOS, כפתור “הכול בסדר”, יכולות איכון ומעקב, טעינה חשמלית, מסך ייעודי וחיי סוללה של 5-7 ימים. המכשיר מתממשק לאפליקציית Earthmate, ומאפשר למשתמשים לגשת לכל הפונקציות בצורה חלקה. יתרון בולט אחד הוא שאין שום צורך לחבר אותו לסמארטפון. ניתן לגשת לכל התכונות ישירות במכשיר, מה שיכול לקבוע את טווח האפשרויות שלנו באופן מהותי בהתחשב בעובדה שלרוב סוללת הסמארטפון תתרוקן הרבה יותר מוקדם והקליטה הסלולרית עלולה להיות מוגבלת.

דגם Mini

מכשיר לוויני דגם Mini
מכשיר לוויני דגם Mini

המיני, כשמו כן הוא, מציע ממדים קומפקטיים ונוחים לנשיאה. החיסרון העיקרי הוא שיהיה עלינו להסתייע באפליקציה נלווית לסמארטפון כדי להשתמש ברוב התכונות שזמינות ב-SE+ ישירות מהמכשיר. זהו פתרון מתאים לאלו שזקוקים לפתרון קטן וקל משקל.

דגם A

מכשיר לוויני דגם A
מכשיר לוויני דגם A

דגם A מחייב חיבור לסמארטפון לצורך כתיבת הודעות, ניווט, עדכוני מזג אוויר ועוד. גם הוא מצויד בלחצני SOS ו”הכול בסדר”. על אף שמדובר באפשרות נוחה וסבירה, מומלץ לשקול שדרוג לאחד הדגמים העצמאיים יותר, כגון SE+ או Mini.

אני באופן אישי, כאמור, בוחר לצאת למסעות שלי עם דגם SE+ וחברת מגנוס. הניסיון לימד אותי פעם אחר פעם שכשמגיע רגע האמת, מגנוס נותנים מענה קריטי. המסך הגדול והיכולות העצמאיות של ה-SE+ מציעים נוחות ופונקציונליות שאין לה תחרות. בסופו של יום, כשמסוק החילוץ מגיע במהירות, המחשבה על חיסכון בעוד חצי דולר ליום נשמעת מצחיקה.

לסיום – כמה טיפים לשימוש מיטבי בטלפון לוויני

אני מקווה שהסקירה הזו אפשרה לך לנווט ביתר יעילות בעולם המורכב של הטלפונים הלווייניים. על אף שהבחירה בדגם מתאים ושירותי חילוץ אמינים הן מהחשובות ביותר, חשוב לא פחות להבין את הניואנסים של שימוש יעיל בציוד הזה. ריכזתי כאן כמה טיפים יעילים שכדאי לגזור ולשמור לקראת הטיול הבא.

להתבונן בשמיים

מכשירי לוויין מסתמכים על תקשורת עם לוויינים הצפים בחלל ולכן, תנאי מזג האוויר יכולים להשפיע על התקשורת. אם עננים כבדים מסתירים את השמיים או אם המסלול לקח אותך אל מערה אטומה או חופת עצים צפופה מבלי שניתן לראות את השמיים, ייתכן שהמסרים יעברו ביעילות מוגבלת. ההבדל בהעברת הודעה יכול לנוע מדקות בודדות בראות מושלמת ועד שעה באזורים מוגבלים. לכן, מומלץ תמיד להשתמש במכשיר כאשר השמיים חשופים ובהירים. באזורים ללא ראות שמיים כלל, ייתכן שלא תהיה קליטה כלל. לכן מומלץ גם להגדיר מראש נקודות GPS בהן יישלח מיקום אוטומטי כדי להבטיח שאנשי הקשר יקבלו ממך אות ברגע שהדבר יהיה אפשרי.

תקשורת רציפה

כדי לשמור על יעילות המכשיר הלוויני שלך, מומלץ לשלוח הודעה לאיש קשר לפחות פעם ביום. תקשורת עקבית מאפשרת לאמת את מיקום המכשיר שלך ועוזרת לאנשי הקשר שלך להתחקות אחר המסלול שלך.

לא למקרי חירום בלבד

חשוב שנזכור שהמכשיר לא נועד לשידור אותות מצוקה בלבד. זוהי דרך נהדרת לשמור על השקט הנפשי של היקרים לנו ביותר. הודעה אחת ביום תסייע לאכן את המיקום שלנו ועל הדרך – להרגיע את כולם. בנוסף, גישה לתחזיות מזג אוויר עבור המיקום או האזור שלך מאפשרת לך לקבל החלטות מושכלות לגבי המסע שלך וכלי הניווט יאפשרו לך להתמצא במסלול בכל רגע, לא משנה להיכן הגעת ומהי הקליטה הסלולרית באזור.

אל תאמרו “לי זה לא יקרה”

בעולם שנעשה קטן מתמיד וזמין לחקר והרפתקאות, אנו עלולים ליפול לשאננות. חשוב שנזכור, אירועים בלתי צפויים ממתינים בכל פינה כשיוצאים לטראק בטבע פראי, בעיקר במדינה זרה. מכשיר לוויני הוא גלגל הצלה חיוני שיכול לעשות את כל ההבדל ברגע האמת. זהו לא רק ציוד, זהו המפתח לשקט הנפשי שלך ושל היקרים לך.

השורה התחתונה ברורה: מכשיר לוויני מציל חיים, ומומלץ מאוד לשאת אותו איתך בכל נסיעה. בין אם זהו מסע בהרי ההימלאיה, בלב האמזונס, במדבר או אפילו בים, העולם מלא בהפתעות, ואמצעי תקשורת וסיוע אמינים הם בעלי ערך שלא יסולא בפז. המכשיר יאפשר לך לשמור על תקשורת רציפה, להתמצא בתנאי הדרך וברגעים הקריטיים ביותר – לקבל סיוע מידי.

אוהד הנווד ומכשירים לוויניים
אל תגידו “לי זה לא יקרה”. מכשיר לוויני מציל חיים, ומומלץ מאוד לשאת אותו איתך בכל נסיעה.

מסקנות רגע לפני שניפרד

כמטייל ותיק, ההמלצה מספר אחת שלי לכל מטייל היא לשאת מכשיר איתור מבוסס לווין. באופן ספציפי, אני אישית בוחר במודל SE+ בשל התכונות המקיפות שלו וממליץ לא לוותר בשום אופן על שיתוף פעולה עם חברת מגנוס שמציעה ללא ספק את שירותי ההצלחה המקיפים ביותר ובזמינות הגבוהה ביותר. השילוב הזה יבטיח את תחושת הביטחון שלך ויאפשר לך לחקור את כל הנקודות הקסומות שהעולם מציע לך על קרקע בטוחה ויציבה.

תוכן עניינים

הרשמו לערוץ המבצעים שלי בטלגרם!

הנחות שוות ובלעדיות רק לחברי הקבוצה

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.